Trädgård

Lagerhägg

Ska du plantera en ny häck i din trädgård? Ta då definitivt med en lagerhägg i dina funderingar. Det finns olika typer av körsbärslager. Du väljer vilken art som passar din trädgårdsdesign bäst. En lagerhäck är inte bara väldigt vacker att titta på: körsbärslagren erbjuder många andra fördelar för din trädgård och för dig själv. Vi berättar gärna ett antal utmärkta skäl till att välja en lagerhäck.

Alla typer av körsbärslagrar är vintergröna. Dessutom är de flesta arter också mycket tåliga. Vill du njuta av en grön, full häck året runt? Då är en lagerhäck idealisk för detta. En stor fördel med en vintergrön häck är att du även vintertid är skyddad från eventuella grannar och förbipasserande. Om du värdesätter din integritet och samtidigt vill njuta av en vacker häck är körsbärslagren en häckväxt som passar dig perfekt.

En lagerhäck minskar trafikbuller

Många typer av körsbärslagerbär har tunga, något större blad. Tänk till exempel på körsbärslagren ‘Rotundifolia’ och lagerbären ‘Novita’. Detta stora blad erbjuder många fördelar: efter att ha planterat dessa typer av körsbärslager kan du relativt snabbt njuta av häckens syntäta karaktär.

Dessutom dämpar de stora löven också nödvändigt buller, som trafikbuller. Upplever du mycket olägenheter från en närliggande (motorvägs)väg? Då är det en bra idé att satsa på en något högre lagerhäck som trädgårdsstaket. Detta kommer naturligtvis inte att eliminera alla bullerstörningar, men du kommer säkerligen att bli mindre besvärad av trafikbuller.