Trädgård

Tips: en naturlig pool

För många människor är det en del av deras drömhem: en pool. Så underbart det är när man helt enkelt kan dyka ner i vattnet, i sin egen bekanta miljö, så ofta man vill. Men om du har en pool måste du också se till att vattenkvaliteten förblir optimal. Om du inte underhåller ditt poolvatten ordentligt får bakterier och alger fritt spelrum. Det skulle naturligtvis vara slöseri med din drömpool. Många väljer klor för att hålla sitt poolvatten av god kvalitet, men användningen av klor har ett antal otäcka nackdelar. Lyckligtvis finns det ett annat sätt att desinficera vattnet. Poolsalt är ett naturligt sätt att hålla din pool ren. Du kan läsa mer om det här.

Fördelarna med salt framför klor
Klor är fortfarande det vanligaste desinfektionsmedlet för simbassänger. Det är därför ett mycket effektivt sätt att ge bakterier och alger ingen chans. Du måste dock tillsätta klor i vattnet ofta för att bibehålla effekten. Dessutom har klor ofta en obehaglig effekt på simmaren. Klåda, röda och kliande ögon och känslig hud kan alla orsakas av att du använder klor. Inte vad du väntar på efter ett skönt dopp i din egen pool. Alla är också bekanta med den karakteristiska lukten av klor. Inte riktigt den doft du föreställer dig i ditt drömhem.

Lyckligtvis finns det ett desinfektionssätt som inte har dessa nackdelar. Även om du föredrar ett mer naturligt sätt att desinficera din pool är poolsalt en bra lösning. Poolsalt kan omvandlas till en naturlig form av klor med hjälp av en saltelektrolysanordning. Denna form av klor omvandlas sedan tillbaka till salt av enheten, vilket gör det till ett cirkulärt system. Så du behöver inte fortsätta att tillsätta salt i vattnet. Det gör att du lägger mycket mindre tid på att underhålla din pool. Det säkerställer också mycket mjukare poolvatten, vilket gör att kliande ögon och irriterad hud efter simning tillhör det förflutna. Lägg därtill att poolsalt inte sprider en obehaglig lukt, som klor och att vattnet blir kristallklart så förstår du att det är ett jättebra alternativ till aggressivt klor.

Ett drömhus inkluderar en drömpool
Om du ska förverkliga ditt drömboende ingår naturligtvis även en perfekt pool i detta. Inköpskostnaderna för en saltelektrolysapparat är ganska höga, men du får mycket tillbaka. Du behöver inte bara oroa dig för underhåll mindre än om du väljer klor, men simning är också mycket trevligare. Det är trots allt ingen som vill kliva åt sidan efter varje simtur med svidande ögon och kliande hud. Det är därför en naturlig simbassäng passar perfekt med förverkligandet av ditt drömhus. Du försäkrar dig själv om otaliga trevliga simpass och sparar dig mycket tid och kraft på underhållet av poolen. Vem vill inte det?!